best offline web site builder

CAT | ESP | ENG

HISTÒRIA

Diables de Terrassa es crea arran d’un seguit de trobades i reunions d’un grup d’amics que es dedicaven  a recórrer altres pobles de Catalunya participant i gaudint de les festes de diables ja existents a diverses comarques.

Cap al 1987 es varen crear les forques grans (ceptrots), Llucifer i Diablessa, i al 1989 va aparèixer la figura del “piskuner” (escopidor de foc) i la nostra típica indumentària obra del artista terrassenc “Suri”.

Anys després la colla centenària Diables de Vilanova i la Geltrú ens va apadrinar.

La nostra primera actuació va ser al Raval de Montserrat per la festa major de la ciutat, juntament amb el Drac de Terrassa, a la qual li va quedar el nom de Raval Infernal. Aquesta es realitza cada Divendres de festa major al mateix Raval, davant de l'ajuntament.

La colla ha participat en infinitat d’actes importants dins del món del foc i n’hem organitzat d’altres, hem participat a vàries Trobades de Diables de Catalunya, i a més n’hem organitzat una de molt sonada pel 10è aniversari de la colla.

Hem contribuït a difondre la cultura popular i ampliar el nombre de colles arreu de Catalunya, apadrinant a colles com La Pàjara de Terrassa, Diables Carranquers i Diables de Tordera, entre altres.

 "ufa ufa, fou fou!"